Om oss

Om oss

Historien om AB Mahol

AB Mahol startades som en enskild firma (då med namn Marcus Holgerson EF) i ett villagarage en (förmodligen) kall februaridag 2007, efter en idé från vår firmagrundare om att samla och skapa en totalleverantör av tillbehör till främst lastbilar och transportbilar. 2011 separerades sortimentet av tillbehör till transportbilar och lätta lastbilar ut från dåvarande Lastbilsgrossisten, för att på ett mer strukturerat och lättnavigerat sätt presenteras under nya varumärket, Transportstyling.

I augusti 2012 flyttade företaget för första gången till riktiga företagslokaler med ordentliga lagerytor för att stärka lagerhållningen och tillgodose snabbare leveranstider. Vi importerar idag huvudsakligen fortfarande våra produkter inom EU, men också internationellt. 80% av tillverkarna finns dock fortsatt inom Sveriges gränser.

För att fortsatt förbättras och tillgodose våra kunder med bra produkter med snabba leveranser, investerades betydande belopp i datorkraft under 2013 samtidigt som två nyanställda tog plats, främst inom it-utveckling och logistik. Under 2014 flyttar vi till nya större faciliteter i Trollhättan, för att bli en ännu bättre partner och leverantör av tillbehör till transport- och personbilar! Idag sitter vi 6 personer i rymliga lokaler, väl avpassade för att tillgodose våra kunder med service och produkter när du såväl önskar. Under hösten 2015 flyttade även Venton Sverige AB (Venton och Transportbilen) in hos oss i lokalerna, och under 2016 genomgår båda bolagen en fusion för en gemensam framtid tillsammans.

AB Mahol är ett privatägt företag vars främsta sysselsättning är internethandel via egna varumärken, Lastbilsgrossisten, Transportstyling, Transportbilen och Venton. Vi tror på framtiden och fokuserar försäljningskanalerna mot internethandel med support via traditionella kanaler såsom återförsäljare, telefon, e-mail och personliga möten, för att erbjuda kunden en helhetslösning med mervärde.

Företagets juridiska namn är:

AB Mahol (556906-1996) (för mer information, klicka här)

Vi innehar F-skatt, och är momsregistrerade.